Banjaluka Challenger: Zekić izbacio Zeballosa

Plasirao se u polufinale

Banjaluka Challenger: Zekić izbacio Zeballosa

D. Vejo

Miljan Zekić plasirao se u polufinale ATP Challenger turnira u Banjaluci nakon što je bio bolji od prvog nosioca Horacija Zeballosa rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 4:6 i 6:7.

Meč nije dobro počeo za mladog srbijanskog tenisera. Argentinac Zeballos je dobio prvi set nakon taj-brejka (7:6). Ali je Zekić u drugom setu uspio da osvoji jedan brejk i zadrži ga do izjednačenja (4:6).

U trećem, a ujedno i odlučujućem setu, iako se igrao ponovo taj-brejk, više sreće imao je mladi Zekić koji je isti dobio rezultatom 6:7, te tako otvorio put u polufinale.

Njegov protivnik u polufinalu biti će Aljaž Bedene, dok će se u drugom polufinalnom meču sastati Pavlasek i Andujar. 

Mečevi su na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi