Berdych i Del Potro za polufinale Češke i Argentine

Kompletirani parovi polufinala Svjetske grupe

Berdych i Del Potro za polufinale Češke i Argentine

M. Maksimović

U polufinalu Svjetske grupe Davis Cupa igrat će SAD - Španija i Argentina - Češka. Treći bod za Češku je osvojio Tomas Berdych.

On je u tri seta, kroz tri tie breaka pobjedio Janka Tipsarevića.Tipsarević je imao svoje prilike, 5-3 u tie breaku prvog seta, tri set lopte u drugom setu, dok je u tie breaku trećeg ispustio velikih 6-2, ali se Berdych izvukao pa je slavio nakon tri sata i 45 minuta igre, po setovima 7-6(6),7-6(6),7-6(7).

Četvrti bod za Češku je izborio Lukas Rosol. 

 

 

Marin Čilić nakon dva teška meča u prva dana, nije mogao ništa napraviti protiv Juana Martina Del Potra. Argentinac je odigrao u visokom ritmu  i na kraju je stigao do ubjedljivih 6-1,6-2,6-1.

 

Četvrtfinale:

Španija - Austrija 4:1

Francuska - SAD 2:3 

Češka - Srbija 4:1

Argentina - Hrvatska 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.