Britanci u San Diegu vode 2:0

Amerikanci u problemima

Britanci u San Diegu vode 2:0

Amerikanci su tražili spektakl u duelu protiv Velike Britanije, a nakon prvog dana imaju samo probleme.  Izabrali su zemlju, a onda su ostali bez Johna Isnera koji je u ovom trenutku jedini pravi Amerikanac za tu podlogu.

Sam Querrey nije loš, ali su računali dovoljno dobar da pobjedi Jamesa Warda. Andy Murray je bio pravi, Donald Young nije imao šanse, osvojio je šest gemova.

Sam Querrey je dobro krenuo protiv 175.igrača svijeta, laganih 6-1. A onda je prvo Ward dobio drugi set, Amerikanac treći. U četvrtom je Querrey krenuo sa 2-0, došao je na 4-2 i onda stao. Ward je nanizao osam gemova zaredom, od mogućih 11 uzeo je deset. Querrey je imao 18 break lopti, iskoristio je samo pet. Ward je sakupio 78 neforsiranih pogrešaka, 20 više od Amerikanca, ali Britanci imaju velikih 2:0.

Davis Cup, 1. kolo:
USA - Velika Britanija 0:2

Donald Young - Andy Murray 0:3
Sam Querrey - James Ward 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.