Delić: Idealno bi bilo povesti danas 2:0

Pred meč sa Grčkom

Delić: Idealno bi bilo povesti danas 2:0

Idealno bi bilo naravno, povesti 2:0 nakon prvog dana, ali to u Davis Cupu nikada nije lako ostvariti. Bez obzira protiv koga igrate, bez obzira jeste li i koliko favorit. Reprezentacija BiH jeste favorit protiv Grčke, ali neće biti lako.

Ranking u Davis Cupu definitivno ne znači puno, daleko važnija je forma, želja, volja igrača, atmosfera oko reprezentacije. Naša reprezentacija je krenula u novi ciklus sa novim selektorom Amerom Delićem, vratio se Mirza Bašić. Igrači i selektor ističu odlični atmosferu, želju da reprezentacija izbori plasman u I grupu EA zone, tamo gdje su trenutačno Hrvatska, Švedska, Rusija, Poljska....

" Naravno da bi bilo dobro prvi dan zaključiti 2:0, pritisak bio na ekipu bio manji, ali neće biti lako, iako ranking igrača govori da smo favoriti. Što se tiče podloge, rekao bih da ona odgovara podjednako i jednima i drugima, tako da tu neke prednosti nema. Naša prednost bi trebali biti navijači, igramo na domaćem terenu, to često može biti presudno, vjerujem da će navijači biti uz nas" kaže selektor Amer Delić koji debituje na klupi reprezentacije.

Pobjednik duela BiH - Grčka će igrati protiv boljeg iz meča Finska - Bugarska. Igra se u Helsinkiju, Bugarska je bez Dimitrova. Finska sa Nieminenom. Sa Grčkom smo do sada igrali samo jednom, 1998. godine, Grci su slavili 3:0, radilo se o turniru III grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.