Džumhur na startu protiv Hernandeza

Prvo kolo kvalifikacija Roland Garrosa

Džumhur na startu protiv Hernandeza

Naš najbolje rangiran teniser, Damir Džumhur jedini je bh. predstavnik u kvalifikacijama ovogodišnjeg Roland Garrosa. Danas je u Parizu obavljen žrijeb, Damir je postavljen za 19. nositelja i u prvom kolu igrat će protiv Španca Oscara Hernandeza.

Španci definitvno nikada nisu, bez obzira na ranking ili formu, dobar žrijeb za zemljanu podlogu, ali naš teniser svakako ima veliku priliku.

Hernandez je nekada bio TOP 50 teniser (48.), ali to je bilo prije sedam godina. Danas ima 36 godina i tek je 1551. na svijetu.

Ove godine je probao, igrao je prvo kolo kvalifikacija Australian Opena, ali nije imao šanse. U Roland Garrosu je igrao sedam puta, najbolji rezultat napravio je 2007. godine kada je stigao do trećeg kola.

Damir bi morao iskoristiti svoju priliku, a onda u drugom kolu eventualno bi igrao protiv boljeg iz duela Argentinca Andree Collarinia i Čileanca Podlipnik-Castilla.

Prema najavi, Damir svoj meč igra sutra kao treći na terenu broj tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.