Džumhur: Ponosan sam na sve što sam do sada napravio

Ispunio cilj za 2017. godinu

Džumhur: Ponosan sam na sve što sam do sada napravio

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur bio je prezadovoljan nakon osvajanja ATP turnira u St. Petersburgu, što predstavlja njegovu prvu veliku titulu u profesionalnoj karijeri.

Ovaj 25-godišnjak je nakon završetka meča dao kratku izjavu u kojoj se zahvalio svima na podršci, a potom je obavio i malo opširniji razgovor pred TV kamerama.

Džumhur je na startu istakao da je znao da će meč protiv Fogninija biti težak, ali i da ga je brejk u drugom setu totalno oslobodio.

"Na početku sam bio malo nervozan i nisam mogao da nađem pravi ritam. Smirio sam se nakon gubitka prvog seta, a nakon brejka u drugom sve je bilo lakše. U trećem setu sam stvarno igrao svoj najbolji tenis i uživao sam u svemu", započeo je Džumhur, koji je potom prokomentarisao svoju prvu titulu u elitnoj teniskoj seriji:

"Ovaj osjećaj je nevjerovatan, ali nemam vremena da slavim. Već večeras putujem dalje. Nevjerovatno je osvojiti prvu titulu, a sve je to došlo nekako brzo u posljednja dva mjeseca. Nadam se da ću ubuduće biti još bolji".

Damir će od ponedjeljka biti 40. igrač svijeta, što je rezultat vrijedan svakog respekta, posebno kada se u obzir uzme činjenica da tenis kao sport u Bosni i Hercegovini skoro i da ne postoji kako treba.

"Opet kažem, sve se prebrzo desilo. Moj cilj je bio da do kraja 2017. godine uđem u TOP 50, a sa ovim turnirom sam to ispunio. Sada sam čak i u TOP 40... Nisam mogao vjerovati da će se sve ovako izdešavati, ali znao sam da sam sposoban za velike stvari i da mogu praviti velike rezultate. Oni su sada došli i idem dalje. Šta god da bude, ja sam ponosan na sve što sam do sada napravio", zaključio je Damir Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti