Džumhur prije mraka uzeo set Dubarenku

Prekid stigao nakon 6-3

Džumhur prije mraka uzeo set Dubarenku

M. Maksimović

Bilo je jasno već onog trenutka kada je odlučeno da Tomislav Brkić i Radu izađu na teren. Prvi meč je počeo iza 15 sati, tačnije iza 15 sati i 30 minuta, tako da su Damir Džumhur i Maxim Dubarenko odigrali tek jedan set, prije nego što je supervizor Massimo Morelli odlučio zaključiti prvi dan. 

 Dubarenko se držao do 3-3, a onda je Damir sa jednim breakom osigurao prvi set. Mogao je i par gemova ranije, ali nije iskoristio tri break lopte na otvaranju, Dubarenko je spasio 0:40. Kiša je učinila svoje, pa se program prvog dana nastavlja u subotu, već u 10 sati i 15 minuta program se nastavlja, na teren će ponovo Dubarenko i Džumhur a onda nakon njih slijedi meč parova. 

 

BiH - Moldavija 0:1

Tomislav Brkić - Radu Albot 3-6, 6-7(3), 3-6 

Damir Džumhur - Maxim Dubarenco 6-3, prekinuto zbog mraka 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.