Federer preko Berdycha do polufinala Australian Opena

Švicarski teniser bez većih problema izborio polufinale

Federer preko Berdycha do polufinala Australian Opena

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u polufinale Australian Opena.

Federer je rano jutros u četvrtfinalu bez većih problema savladao češkog tenisera Tomasa Berdycha sa 3:0 u setovima (7:6, 6:2, 6:4). Švicarskom teniseru bilo je dovoljno nešto više od dva sata da dođe do pobjede, a Berdych je najveći otpor pružio tokom prvog seta koji je Federer dobio nakon tie-breaka.

U drugom setu stvari su već išle u smjeru koji je odlično odgovarao Federeru. Bež veće muke i uz dosta grešaka protivnika Švicarac je bio ubjedljiv i slavio sa 6:2.

Berdych se u trećem setu pokušao vratiti u meč, ali je Federer ovaj put bio prevelik zalogaj za Čeha. Federer je uz prednost breaka stigao do 6:4 i izborio je svoje 39 polufinale na Grand Slam turnirima u svojoj karijeri.

"S Berdychom sam imao dosta problema u prethodnim sezonama, ali moram priznati da je uvijek zadovoljstvo igrati protiv njega. On te uvijek tjera na bolje. Odigrao sam sjajan meč i sretan sam zbog pobjede", rekao je Federer nakon meča.

Švicarskog tenisera u polufinalu Australian Opena očekuje bolji iz duela Novak Đoković - Kei Nishikori. Drugi meč četvrtfinala na programu je danas od 9:15 sati.

Australian Open, četvrtfinale:

Federer - Berdych 3:0 (7:6, 6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi