Francuska, Argentina i Srbija u četvrtfinalu

Austrija izbjegla poraz, Hrvatska gubi 2:1

Francuska, Argentina i Srbija u četvrtfinalu

M. Maksimović

Prema očekivanju, nakon drugog dana, plasman u četvrtfinale Svjetske grupe su izborile selekcije Srbije, Francuske i Argentine. Za razliku od ove tri selekcije oslabljena Španija je u velikim problemima, Kanada u Vancouveru ima 2:0.

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić su ostali četiri minute manje od tri sata na terenu.Imali su ukupno 14 break prilika, sa četiri oduzeta servisa su slavili u četiri seta, 4-6,4-6,7-5,6-4.U četvrtfinalu Srbija ide na pobjednika meča Sjedinjene Države - Brazil. Tamo je nakon prvog dana rezultat 2:0.

 

Francuski par je imao vrlo malo posla, Benneteau i Llodra su prvi set dobili u tie breaku, u sljedeća dva su ispustili samo jedan gem. Naredni protivnik Francuske je Argentina.Na zemljanoj podlozi u Buenos Airesu Njemci su mogli vrlo lako do prvog boda, ali je Kohlschreiber predao kod vodstva 5-4 u petom. Florian Mayer je pao u četiri seta, treći bod su osigurali Nalbandian i Zeballos.U četiri seta su bili bolji od Kasa i Kamkea.

 

U Torinu je i dalje sve otvoreno, iako je Italija korak ispred. Fognini je nakon propuštenog singla dan ranije, danas zaigrao u paru sa Bollelijem.Dodig i Čilić su dobili prvi set 3-6, breakom u sedmom gemu. Talijani su vrlo uvjerljivi u drugom, prave rani break u trećem i stižu do 2-1. U četvrtom setu su Bolleli i Fognini imali break prednosti, Dodig i Čilić su se izvukli, pa se igrao tie break.Tamo je Hrvatska povela 3-1, imala je i set loptu na 6-5. Na kraju je Italija bila bolja nakon pete meč lopte. 

 

Austrijanci su preživjeli subotu u Astani.Knowle i Peya su bili sigurni, dobili su Golubeva i Schukina u tri seta.Sam Querrey i John Isner nisu izgubili niti seta, Brazil se ne može izvući, dok je u vancouveru Kanada na pragu velikog trijumfa.Španija je oslabljena, što su Raonic i Dancevis iskoristili.Albert Ramos je uhvatio set protiv Raonica, Granollers samo pet gemova u meču sa Dancevicem.

 

Svjetska grupa:

Francuska - Izrael 3:0

Argentina - Njemačka 3:0

Belgija - Srbija 0:3 

Kazahstan - Austrija 2:1

Italija- Hrvatska 2:1

Kanada - Španija 2:0

Brazil - USA 2:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.