ITF Las Vegas: Ema Burgić nesretno ispala

De Brito slavila u tri seta

ITF Las Vegas: Ema Burgić nesretno ispala

E. Škorić

Ema Burgić, sjajna bh. teniserka, nije uspjela da se plasira u četvrtfinale ITF turnira u Las Vegasu (SAD).

Burgić je u tri seta izgubila od Portugalke Michelle Larcher de Brito, 138. igračice svijeta, poznate kao jednu od najbučnijih teniserki. 

Iako je tek 717. igračica svijeta, Ema je skoro uspjela da iznenadi Portugalku. Naša teniserka je prvi set dobila sa 6:3, dok je u drugom De Brito bila bolja istim rezultatom. U odlučujućem setu je Burgić izgubila sa 7:6 uz dosta neizvjesnosti.

Naša teniserka je imala 5:4 vodstvo i servirala za trijumf, no Portugalka je napravila break, ali je Ema već u narednom gemu uzvratila rebreakom. Još jednom je zakazala u odlučujućim trencima, pa se ušlo u tie-break, gdje je De Brito na kraju izašla kao pobjednika.

U četvrtfinalu 50.000 dolara vrijednog turnira De Brito će igrati protiv bolje iz duela Kania - Babos. 

ITF Las Vegas, osmina finala:
Larcher de Brito - Ema Burgić 3:6, 6:3, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.