ITF: Novak i Serena najbolji u 2015. godini

Zaslužena priznanja

ITF: Novak i Serena najbolji u 2015. godini

Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je Novaka Đokovića i Serenu Williams za najbolje tenisere u 2015. godini.

Njih dvoje su definitivno dominirali muškim, odnosno ženskim tenisom ove godine, tako da je priznanje potupno zasluženo. Amerikanki je ovo šesto priznanje ITF-a, dok je Novaku ovo peta nagrada. 

"Ova sezona je bila najbolja u mojoj karijeri i drago mi je što sam peti put proglašen za ITF svjetskog šampiona. Uspjesi me inspirišu da nastavim igrati na viskom nivou i u 2016. godini", rekao je Đoković.

Najbolje u konkurenciji ženskih parova su Martina Hingis i Sania Mirza, a u konkurenciji muških Jean-Julien Rojer i Horia Tecau.

Svim dobitnicima priznanja će biti uručena na gala večeri 31. maja tokom trajanja Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.