Murray i Nadal u polufinalu

Roland Garros

Murray i Nadal u polufinalu

E. Škorić

Španac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray čine drugi polufinalni par na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu.

Nadal je u četvrtfinalu pobijedio svog sunarodnjaka Davida Ferrera sa 4:6, 6:4, 6:0, 6:1. Ferrer je osvojio prvi set, a onda je uslijedio preokret u režiji trenutno najboljeg tenisera svijeta i gospodara pariškog turnira.

Daleko neizvjesnije bilo je u duelu Galea Monfilsa i Murrayja. Britanac je vodio 2:0 u setovima, ali se domaći adut uspio vratiti sa dva osvojena seta. 

Činilo se kako je Murrayju ponestalo snage i kako će Monfils napraviti veliki preokret, a britanski teniser u petom setu bez izgubljenog gema dolazi do pobjede i polufinala protiv Nadala. Prethodno su polufinale izborili Novak Đoković i Ernest Gulbis.

Roland Garros, teniseri, četvrtfinale:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - David Ferrer (Španjolska, 5) 4-6, 6-4, 6-0, 6-1

Andy Murray (Velika Britanija, 7) - Gael Monfils (Francuska, 23) 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.