Nadal: Igrao sam veoma loše
Foto: EPA

Španski teniser samokritičan

Nadal: Igrao sam veoma loše

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal svjestan je da je igrao veoma loše protiv Fabia Fogninija na Mastersu u Madridu. 

Nadal je teškom mukom savladao italijanskog tenisera (7:3, 3:6, 6:4) i plasirao se u osminu finala. 

"Realan sam. Nisam igrao loše, igrao sam veoma loše. Ali, iako sam igrao loše, moj stav je bio pozitivan. Stav i volja za pobjedom su bili prisutni. Nivo mog tenisa nije bio na najvišem nivou, ali sam uspio da pobijedim. Pomalo sam se osjećao čudno, ali se situacija popravlja. Što se tiče meča stvar je jednostavna, Fabio je u jednom momentu igrao dobro, a u drugom smo obojica igrali loše. U trećem setu smo se izjednačili. Tada smo zaigrali bolje nego u prva dva seta", rekao je Nadal.

Španski teniser će u osmini finala imati veoma teškog protivnika, Australca Nicka Kyrgiosa. 

"Kyrgios je jedan od igrača sa kojima je najteže igrati. On je nezgodan, ali će na šljaci možda biti malo lakše protiv njega. On će svakako izvršiti veliki pritisak. Agresivan je, dobro servira, a to moram i ja dobro da činim. Da bih ga pobijedio moram da odigram veoma dobro, znajući kako sam nastupao prethodnih mjeseci znam i da sam spreman", zaključio je Nadal.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi