Neuništivi Nadal poslao Monfilsa kući
Foto: EPA

Španac u četvrtfinalu

Neuništivi Nadal poslao Monfilsa kući

M. Šljivak

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. Španski teniser je danas s 3:1, po setovima 6:3, 6:3, 4:6 i 6:4, pobijedio šestog igrača svijeta Gaela Monfilsa.

Sjajan meč je odigrao Nadal i na kraju je sasvim zasluženo prošao među osam tenisera na Australian Openu.

Španac je u prvom gemu na svoj servis spasio break loptu, da bi zatim uzeo servis Francuzu, kojeg je sačuvao do kraja prvog seta (6:3) za vodstvo od 1:0 u setovima za Nadala.

Mnogo više uzbuđenja donio je drugi set. Nadal je u ovaj dio igre ušao novim breakom, ali je Monfils uzrvratio u šestom gemu. Ipak, nije francuski teniser uspio održati svoj servis. Izgubio je oba gema do kraja na svom servisu pa je Nadal sa 6:3 dobio i drugi set.

Međutim, Monfils se nije predavao. Fantastičnom igrom je uspio da osvoji treći set sa 6:4, te je dodatno produžio neizvjesnost.

Velika borba viđena je i u četvrtom setu. Monfils je imao break prednosti, ali je fantastični Nadal uzvratio u osmom gemu za 4:4, da bi potom na servis Francuza imao i meč loptu. Prvu je Monfils spasio, ali drugu već nije mogao, te je Nadal prošao među osam najboljih.

Australian Open, osmina finala:

Nadal - Monfils 3:1(6:3, 6:3, 4:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi