Đoković se mučio sa Kukuškinom
Foto: EPA

Prvo kolo Davis Cupa

Đoković se mučio sa Kukuškinom

Novak Đoković nakon velike borbe savladao je Mihaila Kukuškina (6:7, 7:6, 4:6, 6:3, 6:2) i naj način izjednačio rezultat između Srbije i Kazahstana u Davis Cupu (2:2).

Kukuškin je pružio iznenađujući otpor u uvodnoj dionici. Bio je ubjedljiv na svoj servis, pa je ovaj dio igre riješen tek u tie-breaku. I tamo je bilo dosta neizvjesnosti. Srpski teniser je poveo sa 2:1, ali je Kazahstanac preokrenuo na 5:3 i bio nadomak vodstva. Novak je uspio da se izvuče i spasi jednu set loptu, međutim, 79. teniser svijeta vezao je dva poena i došao do prednosti u setovima.

Stvari su došle na svoje u prvom gemu drugog seta. Đoković koristi prvu brejk loptu, a nakon toga stiže i potvrda na servis Srbina (2:0). Činilo se tada da će Novak rutinski odraditi posao, ali je ponovo uslijedio pad u igri i Kukuškin preokreće na 4:3. Nakon što su teniseri ljubomorno čuvali svoj servis, odluka je ponovo pala u tie-breaku. Ovaj put upješniji je bio domaći igrač, koji je slavio rezultatom 7:3.

Velike oscilacije u igri bile su prisutne kod najboljeg tenisera svijeta i na startu trećeg seta. Iskusno je koristio to Kazahstanac i poveo sa 2:0. Pokušao je tada Srbin da preokrene rezultat u svoju korist, ali loši servisi prvog igrača svijeta to nisu dozvoljavali.

Nešto boljeg Novaka vidjeli smo tek u četvrtom setu. Nakon nekoliko sigurnih gemova na obje strane, Đoković pravi brejk u 6. gemu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje  ovog dijela igre (6:3).

To kao da je psihički slomilo gostujućeg tenisera koji je do kraja meča osvojio još samo dva gema.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi