Senzacija na US Openu: Nishikori preko Đokovića do finala
Foto: EPA

Japanac u finalu

Senzacija na US Openu: Nishikori preko Đokovića do finala

Midhat Šljivak

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u finale US Opena. On je u polufinalu savladao prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića s 3:1 po setovima 6:4, 1:6, 7:6, 6:3...

Odličan meč je odigrao Japanac i na kraju je sasvim zasluženo došao do pobjede i plasmana u finale US Opena.

U prva četiri gema oba tenisera su napravila po jedan  break, da bi Nishikori u sedmom gemu ponovo oduzeo servis Đokoviću. Sjajnim servisom je priveo prvi set kraju (6:4), te je poveo s 1:0.

Žestoko je Novak uzvratio u drugom setu. Bez većih problema je s dva oduzeta servisa došao do osvajanja seta sa 6:1 i poravnanja rezultata na 1:1.

Treći set je donio veliku borbu. Nakon što je Nishikori u osmom gemu došao do breaka, Novak je odmah uzvratio, te se ušlo u tie-break. Sjajno je Japanac odigrao ovaj dio meča, te je osvojio treći set sa 7:6.

Nishikori je breakom otvorio četvrti set. Imao je zatim Đoković 40:0 na servis Japanca, ali je Kei uspio da osvoji pet vezanih poena i da dođe do vodstva od 2:0. 

Uspješno je Japanac čuvao svoj servis do kraja četvrtog seta, te je na kraju došao do velike pobjede i plasmana u finale US Opena.

US Open, polufinale:

Nishikori - Đoković 3:1 (6:4, 1:6, 7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti