Senzacija na Wimbledonu: Brown kući poslao Nadala

Španac pretrpio poraz u 2. kolu

Senzacija na Wimbledonu: Brown kući poslao Nadala

A. Beganović

Nekada najbolji svjetski teniser i osvajač Wimbledona, Rafael Nadal, u 2. kolu se oprostio od najznačajnijeg Grand Slama.

Rafael Nadal je i na Wimbledonu nastavio sa lošim igrama u ovoj sezoni, odnosno u 2. kolu ovog Grand Slama savladao ga je njemački teniser Dustin Brown.

Španski teniser je bolje otvorio meč i u trećem gemu prvog seta oduzeo je servis Brownu. Međutim, njemački teniser uzvratio je samo dva gema kasnije, da bi u 12. gemu ponovo oduzeo servis Nadalu za vodstvo od 1:0.

U drugom setu, kao i u prvom, Nadal u 3. gemu pravi break. Španac do kraja nije dozvolio Brownu da uzvrati, odnosno u 9. gemu napravio je još jedan break za poravnanje u setovima (1:1).

Sredinom trećeg seta Brown oduzima servis Nadalu i prednost uspjeva sačuvati. Senzacija je bila na pomolu, no trebao je Brownn osvojiti još jedan set za veliku pobjedu.

I fenomenalno je ušao njemački teniser u četvrti set, odnosno na samom startu je breaknuo nekada najboljeg svjetskog tenisera.

Pokušao se Nadal vratiti u meč, ali danas je Browna servis "slušao, tako da nije dopustio Špancu niti jednu break priliku do kraja meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.