Wawrinka na megdan Đokoviću u velikom finalu

Švicarac slavio protiv Nishikorija

Wawrinka na megdan Đokoviću u velikom finalu

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u finale US Opena nakon sinoćnje pobjede protiv Japanca Keija Nishikorija sa 3:1 u setovima.

Wawrinka je veoma loše ušao u meč. Odmah je izgubio svoj servis i nije uspjevao da pogodi gotovo ništa. Nishikori je to znao koristiti i rutinskom igrom bez većeg rizika prvi set mirno privesti kraju rezultatom 6:4.

Japanac je u istom ritmu ušao i u drugi set pa je odmah Wawrinki oduzeo servis. Ipak, Švicarac je tada shvatio da je krajnje vrijeme da ubaci u brzinu više, što je i uradio. Veoma brzo je vratio brejk i poravnao rezultat. Do kraja seta igralo se gem za gem sve do dvanaestog gema kada je Wawrinka uspio da napravi novi brejk i poravna rezultat na 1:1.

Nastavio je Wawrinka sa sjajnim igrama i u nastavku meča. Pogađao je gotovo sve i spasa za Nishikorija nije bilo. Napravio je brejk sredinom trećeg seta, ali Japanac se uspio vratiti nakon pauze zbog kiše. Ipak, Warinka u desetom gemu uspjeva napraviti još jedan brejk kojim je zaključio set sa 6:4.

Četvrti set bio je najlakši za Wawrinku koji je napravio čak tri brejka i pretrpio jedan što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa uvjerljivih 6:2 i plasira se u veliko finale.

Tamo će se sastati sa starim poznanikom Novakom Đokovićem koji je nešto ranije slavio protiv Francuza Monfilsa sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi