Williams: Volim pritisak, na vama je da date odgovor

Amerikanka ponovo u polufinalu

Williams: Volim pritisak, na vama je da date odgovor

Američka teniserka Venus Williams plasirala se u novo polufinale Wimbledona, 10. po redu.

Williams je u jučerašnjem polufinalu bez većih problema, sa 2:0 u setovima, pobijedila Latvijku Jelenu Ostapenko, 13. teniserku svijeta. 

Nakon meča Amerikanka je rekla da joj iskustvo mnogo pomaže i da voli igrati pod pritiskom.

"Volim ovu igru, trudim se, nema drugog objašnjenja za moju statistiku. Daj najbolje od sebe dok možeš, to je ono što ja radim. Ovo je sjajna igra i bila je divna prema meni. Volim izazove, volim pritisak. Nije uvijek lako da se nosite sa pritiskom, ali na vama je da ponudite adekvatan odgovor. Sigurna sam da iskustvo pomaže. Mnoge igračice protiv kojih sam igrala su se po prvi put plasirale u tu rundu. Ja imam iskustvo i već sam prošla tu vrstu pritiska", rekla je Williams. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi