Održan plivački miting na bazenu Otoka

"Festival plivanja"

Održan plivački miting na bazenu Otoka

O. Lekić

U okviru manifestacije "Novogradski dani 2011." danas je u Olimpijskom bazenu Otoka održan Plivački miting "Festival plivanja", koji su organizirali Plivački klub "Novi Grad" i Olimpijski bazen Otoka.

Na takmičenju je nastupilo 360 takmičara iz 20 klubova iz Kantona Sarajevo, te Proletera (Zrenjanin) i Swimstara (Bečej) iz Srbije.

Oborena su četiri rekorda Bosne i Hercegovine, a sve rekorde postavile su plivačice sarajevske Bosne. U apsolutnoj konkurenciji oboreni su rekordi u štafetama 4x50 m slobodno i 4x50 m mješovito, te u istim disciplinama u konkurenciji do 16 godina.

Najveći broj medalja osvojili su takmičari Bosne (81) i GKVS Sarajevo (59).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.