Anaheim slavio protiv Nashvillea
Foto: EPA

Ducksi uzvratili udarac za 1-1 u finalu Istoka

Anaheim slavio protiv Nashvillea

Piše: R. Pašić
Anaheim Ducksi su u svom Honda Centru slavili u drugoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Nashville Predatorsa rezultatom 5:3. Hokejaši Anaheima su na ovaj način uzrvatili Predatorsima i ovom pobjedom poravnali na 1-1 u seriji.

Ipak, nije dobro počelo za Duckse, jer su Predatorsi već nakon nepunih devet minuta igre u prvoj trećini vodili sa 2:0. Za ekipu iz Nashivllea su pogađali Johansen u petoj i Neal u devetoj minutu. Anaheim uspijeva prije kraja prvog perioda smanjiti zaostatak nakog gola Vatanena minutu prije odlaska na pauzu.

Ducksi počinju drugu trećinu na isti način na koji su završili i prvu, a Silfverberg već nakog 39 sekundi igre u ovom periodu pogađa za poravnanje.

Forsberg, međutim, u osmoj minuti druge trećine vraća vodstvo Predatorsima, ali Ducksi golovima Kasea u 11. i Ritchiea u 18. minuti drugog perioda dolaze do prekoreta i prednosti od 4:3.

Nakon ova dva gola, ekipa iz Nashvillea se nije uspjela oporaviti, pa Ducksi u zadnjoj minuti trećeg dijela potvrđuju pobjedu golom Vermette.