Jay Beagle za vodstvo Capitalsa 2:1 u seriji

Minimalac Washingtona

Jay Beagle za vodstvo Capitalsa 2:1 u seriji

Hokejaši Washingtona vode 2:1 u polufinalnoj seriji protiv NY Rangersa, nakon što su u trećoj utakmici stigli do minimalne pobjede. Henrik Lundqvist i Brendan Holtby su bili u glavnim ulogama.

Na kraju je popustio Šveđanin koji je ostao na 21 odbrani, dok je golman Capitalsa sačuvao mrežu netaknutom sa svojih 30 odbrana. Trenutak odluke se dogodio na sedam i pol minuta prije kraja druge trećine kada je Jay Beagle pokupio jedan pak iza gola Rangersa i onda ga majstorski provukao pored Lundqvista.

Washington Capitalsi nikada nisu bili prvaci, posljednji put smo ih gledali u finalu 1998. godine kada su poraženi od Detroita 4:0. Rangersi imaju četiri naslova, posljednji je  osvojen 1994. godine.

Polufinale Istok:
Washington - NY Rangers 1:0 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti