Johaug zlatna ispred Bjoergen

15 kilometara slobodnim stilom

Johaug zlatna ispred Bjoergen

M. Maksimović

Dominacija Norvežani u Val di Fiemmeu se nastavlja. Nakon Marit Bjørgen koja je osvojila dva naslova prvaka, na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja se našla Therese Johaug i to upravo ispred Marit Bjørgen. 

U disciplini 10 kilometara slobodnim stilom, Therese Johaug je slavila u vremenu 25:23.4, ispred Marit Bjoergen i Ruskinje Yuliye Chekaleva. Bjoergen je zaostala 10.2 sekunde, Chekaleva 32.7. Za Therese Johaug ovo je treće zlato sa svjetskih prvenstava, dva je osvojila u Oslu prije dvije godine. Pored toga Johaug ima i dvije bronce, odnosno srebro iz Val di Fiemmea, ali i zlato štafete 4x5 kilometara iz Vancouvera.

 

Rezultati:

1.Therese Johaug (Nor) 25:23.4

2.Marit Bjoergen (Nor) +10.2

3.Yuliye Chekaleva (Rus) +32.7

4.Miriam Goessner (Nje) +33.2

5.Elizabeth Stephen (SAD) +41.2

6.Heidi Weng (Nor) +43.2

7.Charlotte Kalla (Šve) +45.6

8.Riitta-Liisa Roponen (Fin) +49.3

9.Kristin Stoermer Steira (Nor) +1:01.6

10.Coraline Hugue (Fra) +1:02.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.