Lauryn Williams ostala kratka 11 stotinki

Kanađanke odbranile naslov

Lauryn Williams ostala kratka 11 stotinki

Lauryn Williams je bila sjajna sprinterica, osvojila je zlato u štafeti 4x100 metara u Londonu, srebro u Atini na 100 metara, dok je na svjetskim prvenstvima tri puta bila zlatna. U Sočiju je lovila zlatnu medalju, ali u bobu dvosjedu. Kao prva sportašica u istoriji.

Na kraju je ostala kratka 11 stotinki sekunde. Prva posada Kanade u sastavu Kaillie Humphries -Heather Moyse je u četvrtoj, posljednjoj utrci uspjela preteći prvu američku koja je bila vodeća nakon prvog dana. Uz Lauryn Williams, u prvoj postavi SAD se našla Elana Meyers. Treće mjesto također je pripalo jednoj posadi SAD i to onoj drugoj Jamie Greubel - Aja Evans. Humphries i Moyse su obranile zlato iz Vancouvera, dok je Elana Meyers tada bila brončana zajedno sa Erin Pic.

Rezultati:
1. Kanada I  3:50.61
2. USA  I  + 0.11
3. USA II  + 1.00
4. Holandija I + 1.66
5. Njemačka I + 1.68
6. Belgija I + 1.96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.