Njemačka će se opet kandidirati za zimske OI

Njemačka će se opet kandidirati za zimske OI

E. Škorić

Njemačka će se opet kandidirati za olimpijske igre. To je nešto što želimo ostvariti u bližoj budućnosti, izjavio je njemački ministar unutrašnjih poslova Hans Peter Friedrich na sastanku u Weimaru krajem novembra.

Posljednji njemački grad koji se neuspješno kandidirao za zimske olimpijske igre 2018. godine je Munchen. Igre je 6. jula u Durbanu dobio južnokorejski Pjeongčang, prenose agencije.

"Prvo moramo vidjeti kako će završtiti glasanje za ljetne igre 2020. godine, a potom proračunati naše mogućnosti'', izjavio je za njemačku agenciju dpa predsjednik njemačkog olimpijskog komiteta Thomas Bach.

Bach je istaknuo da je Munchen u sportsko-političkom smislu predstavio konkurentan koncept koji je dobra podloga za budućnost sporta u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.