Poutiainen se povlači na kraju sezone

Najbolja finska skijašica svih vremena

Poutiainen se povlači na kraju sezone

Finska skijašica Tanja Poutiainen odlučila je po završetku ove sezone okončati svoju karijeru u 33. godini. Nekada najbolja slalomašica i veleslalomašica svijeta dugo je razmišljala o odlasku, a presudili su ne baš sjajni rezultati na ZOI u Sočiju, gdje je bila 12. u slalomu i 14. u veleslalomu.

"Skijanju sam dala sve i vrijeme je da odem. Zadnje vrijeme su me povrede spriječile u postizanju vrhunskih rezultata, no nikad se nisam predavala", izjavila je Tina u Helsinkiju. Najbolja finska skijašica svih vremena u bogatoj karijeri ima srebrno olimpijsko odličje u veleslalomu iz Torina, srebrne medalje iz obje tehničke discipline sa SP-a u Bormiu 2005, te brončane sa SP-a 2009. u Val d'Iseru.

Osvojila je i dva mala kristalna globusa za pobjede u veleslalomu (2004/05, 2008/09) i jedan slalomski globus (2004/05), dok je ukupno pobijedila na 11 utrka Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.