Sundby pomeo konkurenciju na skraćenoj utrci u Davosu

Nova pobjeda Norvežanina

Sundby pomeo konkurenciju na skraćenoj utrci u Davosu

Norvežanin Martin Johnsrud Sundby, trenutni lider Svjetskog kupa, ponovo je zauzeo najvisočije mjesto na pobjedničkom postolju nakon utrke Svjetskog kupa u nordijskom skijanju u disciplini 15 km klasično.

Trojica takmičara pokušala su da trče bez "maže" na skijama, a jedan od njih bio je domaći skijaš Dario Cologna koji je na kraju završio na trećoj poziciji.

Na drugom mjestu, sa 0.7 sekundi prednosti u odnosu na Švicarca završio je norveški skijaš Didrik Toenseth, koji je za svojim zemljakom na prvom mjestu kasnio 6.6 sekundi. Pobjedničko vrijeme Sundbyja iznosilo je 39:39.7. 

Svjetski kup, Davos, 15 km klasično (muškarci):

1. SUNDBY Martin Johnsrud (NOR) 39:39.7 

2. TOENSETH Didrik (NOR) +6.6 

3. COLOGNA Dario (SUI) +7.3 

4. ROETHE Sjur (NOR) +16.4 

5. RICHARDSSON Daniel (SWE) +22.9 

6. JAUHOJAERVI Sami (FIN) +25.4

Generalni poredak Svjetskog kupa:

1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 491 poen

2. Finn Hågen Krogh (NOR) 309 p

3. Didrik Tønseth (NOR) 258

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.