Vonn i Hirscher najviše zaradili

Vonn i Hirscher najviše zaradili

A. Beganović

Američka skijašica i pobjednica Svjetskog kupa, Lindsey Vonn, te austrijski skijaš, koji je osvojio Svjetski kup, Marcel Hirscher, najviše su zaradili u tek završenoj sezoni.

Američka skijašica Lindsey Vonn, ovogodišnja dobitnica velikog globusa u ženskoj konkurenciji, u protekloj sezoni zaradila je 458.256 eura iz nagradnih fondova utrka. Dobitnik velikog globusa u muškoj konkurenciji, Austrijanac Marcel Hirscher, zaradio je 381.680 eura.

Drugoplasirana skijašica ukupnog poretka, Njemica Maria Höfl-Riesch, zaradila je 230.665 eura, dok je među skijašima drugu najveću sumu dobio hrvatski skijaš Ivica Kostelić s 268.730 eura zarade, prenose agencije.

Na trećem mjestu po zaradi u muškoj i ženskoj konkurenciji nalaze se Švicarac Beat Feuz (266.355) i Austrijanka Marlies Schild (229.950).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.