Weirather zbog povrede završila sezonu

Povrijedila koljeno u Sočiju

Weirather zbog povrede završila sezonu

Ove sezone sjajna Tina Weirather iz Lihtenštajna skupo će platiti povredu koju je zaradila na treninga spusta na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Tina je povrijedila koljeno i morat će propustiti ostatak sezone. Weirather je zbog povrede propustila sve utrke u Sočiju, a na ZOI je stigla kao druga spustašica i superveleslalomašica svijeta, te kao treća veleslalomašica u Svjetskom kupu. Ove je sezone ostvarila dvije pobjede u Svjetskom kupu, po jednu u velelslalomu i superveleslalomu, te čak pet drugih mjesta (tri u spustu, dva u superveleslalomu).

" S obzirom na udarac koji sam zadobila, sretna sam što povreda nije teže prirode" kratko je prokomentarisala Weirather.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti