Wolfgang Loitzl rekao zbogom skijaškim skokovima
Foto: epa.eu

Austrijanac objavio kraj karijere

Wolfgang Loitzl rekao zbogom skijaškim skokovima

Austrijski skijaš-skakač Wolfgang Loitzl u svom je rodnom Bad Mitterndorfu objavio završetak svoje karijere, a to je učinio tri dana prije 35. rođendana.

Austrijanac najsvjetlije trenutke svoje karijere doživio je 2009. godine kada je osvojio Novogodišnju turneju i naslov svjetskog prvaka, dok je 2010. na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru bio članom austrijske reprezentacije koja je osvojila timski naslov olimpijskog pobjednika.

Tokom karijere upisao je šest prvih mjesta u timskim takmičenjima na velikim takmičenjima, dok je u Svjetskom kupu ostvario četiri pojedinačna trijumfa.

Ove sezone nije uspio izboriti mjesto u austrijskoj reprezentaciji na Novogodišnjoj turneji, a u petak nije bio uspješan niti u kvalifikacijama za subotnje takmičenje u letovima u Bad Mitterndorfu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.