Verstappen i Red Bull u svom svijetu, senzacionalan vikend za McLaren
FOTO: Guliverimage

Utrka na legendarnom Silverstoneu

Verstappen i Red Bull u svom svijetu, senzacionalan vikend za McLaren

H. Zilić

Nastavljena je sezona Formule 1, a danas je na legendarnoj stazi Silverstone vožena utrka za Veliku nagradu velike Britanije i bilo je zanimljivo na stazi.

U vrhu ništa novo bez obzira koja utrka i koja staza bili u kalendaru. Max Verstappen je stigao od osme pobjede u tekućoj sezoni, a Red Bull je pokazao da je neuhvatljiv za sve ove sezone.

Istina na startu je bilo problema malih za Red Bull. Lando Norris u McLarenu prestigao je Verstappena na samom startu, ali Max nakon pet krugova vraća vodstvo koje je do kraja suvereno održao.

Oglasi

U 33. krugu zapalio se bolid Haasa Kevina Mganussena srećom bez većih posljedica, ali Safety Car je morao na stazu što je dosta poremetilo poredak utrke.

Vidjeli smo sjajnu borbu Lnada Norrisa u Mclarenu i Lewisa Hamiltona u Mercedesu, na kraju je drugoplasirani kroz cilj prošao fenomenalni Lando Norris, dok je Lewis Hamilton kompletirao podijum osvajanjem trećeg mjesta.

Sjajan vikend za McLaren upotpunio je mladi Oscar Piastri osvojivši četvrto mjesto, dok je drugi vozač Mercedesa Geroge Russell utrku završi ona petoj poziciji.

U bodovima su bili Sergio Perez (Red Bull), Fernando ALonso (Aston Martin), Alexander Albon (Williams), Charles Leclerc (Ferrari) i Carlos Sainz (Ferrari).

Ferrari je ponovo razočarao taktiom kroz boksove što je koštalo Leclerca i Sainza boljeg plasmana, a Leclerc je jedan dio utrke bio i u borbi za postolje.

Karavan Formule 1 nastavlja julski pakleni raspored, nova utrka je već 30. jula kada je na rasporedu VN Mađarske, dok je 30 .jula na programu VN Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi