Uposlenica Red Bulla ne odustaje, procurili detalji skandala, zna se šta joj je Horner radio

Uložila žalbu i angažovala advokatski tim

Uposlenica Red Bulla ne odustaje, procurili detalji skandala, zna se šta joj je Horner radio

E. Čaušević

Šef Red Bulla, Christian Horner, našao ce u centru skandala nakon što ga je jedna uposlenica tog tima optužila za nedolično ponašanje. U ekipi pokušavaju zataškati cijelu situaciju, ali je poznato šta je Horner uradio uposlenici čije ime se i dalje krije.

Horner se nedavno našao u centru skandala kada ga je jedna uposlenica ekipe Red Bull optužila za nedolično ponašanje zbog čega je austrijski tim pokrenuo internu istragu.

Uposlenica koja je prijavila Hornera za nedolično ponašanje na kraju je suspendovana, a prvi čovjek Red Bulla oslobođen je njenih optužbi.

Međutim, čini se da se priča neće završiti na tome jer uposlenica ne odustaje. Ona je odlučila da uloži žalbu na odluku Red Bulla i traži da se pokrene istraga koja će biti opsežnija.

Ona je razočarana činjenicom da je Red Bull sve napravio za nekoliko dana, te pokušao da zataška šta je Horner uradio i jasno je poručila da od ove borbe neće odustati tako lako.

Oglasi

Njeno ime se još uvijek krije, ali u javnosti su procurili neki od detalja optužbi Red Bullove uposlenice.

Naime, ona je optužila Hoernera za seksualno uznemiravanja, te joj je prvi čovjek Red Bulla navodno slao poruke seksualnog karaktera i zbog toga je odlučila da ga prijavi.

Horner je odmah demantovao sve optužbe, a ubrzo je i Red Bull internom istragom pokazao da se tu nije dešavalo ništa skandalozno.

No, Red Bullova uposlenica odlučila je da angažuje advokatski tim i nastavi borbu. Ono što joj je teško palo jeste suspenzija od strane tima i činjenica da neće primati platu dok je pod istom.

Također, advokatima je dala sve dokaze protiv Hornera koji navodno pokazuju da ju je šef Red Bulla seksualno uznemiravao. U Red Bullu nisu povjerovali njenim dokazima koje je predstavila, te su joj poručili da nije iskrena prema njima.

Oglasi

Ipak, sada je advokatski tim uzeo njen slučaj u svoje ruke i već je priložena žalba Red Bullu, te se traži nova istraga i otvaranje slučaja protiv Hornera.

Sve ovo itekako je uzdrmalo stvari u ekipi koja već neko vrijeme dominira Formulom 1, a čak su se pojavile špekulacije i da Max Verstappen ozbiljno razmišlja o odlasku iz Red Bulla što bi za austrijski tim bio ogromnan udarac.

Također, mnogi smatraju da Red Bull mora da skloni Hornera iz tima dok se skandal ne završi i dok se ne utvrde prave činjenice i istina šta se dešavalo između njega i uposlenice ovog tima.

Max Verstappen tvrdi da ne razmišlja o odlasku iz Red Bulla

Aktuelni prvak svijeta tvrdi da nema razloga da razmišlja o odlasku iz ekipe bez obzira što njegov otac smatra drugačije. Ipak, jedna rečenica je mogla da zabrine fanove austrijskog tima.

Oglasi

"Uvijek je namjera bila ostati do kraja ugovora i zato smo potpisali saradnju do 2028. godine. Znam šta je sve ovaj tim učinio za mene i namjera mi je da ostanem u ekipi jer stvarno uživam ovdje. Sve dok pravimo dobre rezultate nema razloga za odlazak", rekao je Verstappen.

Zatim ga je novinar pitao za izjave njegovog oca Josa u vezi svega što se dešavalo, a Max je sve to prokomentarisao na diplomatski način.

"Ne znam, ja sam vozač i ne znam šta se dešava gore. Znate da sam pod ugovorom i fokusiran sam samo na stranu performansi i rezultata. Raspad tima? Ne znam, nadam se da do toga neće doći, ne bi trebalo. Ovo je jaka kompanija i jaka ekipa tako da do toga ne bi trebalo doći", dodao je.

No, ono što je zabrinulo navijače Red Bulla jeste činjenica da je Verstappen na kraju ipak priznao da nije nemoguće da napusti ovaj tim. Špekuliše se da bi čak mogao potpisati za Mercedes, a on je sve to uporedio s Lewisom Hamiltonom.

"Mislim da niko nikada ne bi rekao ili pomislio da će Lewis preći u Ferrari. U životu nikada ne znate šta vam se može desiti tako da nikada ne možeš reći sa 100% da će nešto biti kako sada očekuješ. Ali ja ne razmišljam previše o tome i opušten sam. Kao što sam rekao zadovoljan sam u ekipi i imamo rezultat. Zbog toga nema razloga za odlazak", zaključio je Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi