Filip Hrgović dobio poruku iz kampa velikog šampiona: "Budi spreman, Fury će opet pobjeći"
Alexander Krassyuk i Oleksandr Usyk (Foto: Matt Wilkinson / AFP)

Krassyuk ne vjeruje Kralju Cigana

Filip Hrgović dobio poruku iz kampa velikog šampiona: "Budi spreman, Fury će opet pobjeći"

Midhat Šljivak

Promotor prvaka svijeta teške kategorije Oleksandera Usyka, Alexander Krassyuk, poručio je hrvatskom bokseru Filipu Hrgoviću da bude potpuno spreman za 18. maj jer u kampu ukrajinskog boksera niko ne vjeruje da će se Tyson Fury pojaviti na borbi.

Filip Hrgović 1. juna u Saudijskoj Arabiji ima zakazan meč protiv Daniela Duboisa. Ipak, El Animal će u Rijad stići i nekoliko sedmica ranije s obzirom na to da je imenovan zamjenom u meču Oleksandr Usyk - Tyson Fury u kojem bismo trebali dobiti ime apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Međutim, u timu Oleksandra Usyka ne vjeruju da bi će se Kralj Cigana pojaviti i u ovom meču. Tvrde da je već četiri puta izbjegao borbu, a da je Ukrajinac radio tri kampa.

"Usyk je tri puta radio kamp za ovu borbu. Počeo je u septembru, jer je prva borba trebala da se održi u decembru. Željeli smo ući u ring na meču s Ngannouom i objaviti meč, ali njegov tim je to spriječio govoreći kako Fury nije izgledao tako dobro i da mu damo vremena da se pripremi."

"Potom je kao datum zakazan 17. februar, a zatim se borba zakazala za maj. Tyson Fury se već četiri puta povukao. Sjećate li se da smo tražili borbu i u aprilu prošle godine? I tad se on povukao."

"Zbog toga smo prihvatili meč s Danielom Duboisom. Ovo nam je četvrti kamp za Tysona Furyja. Iskreno, ne vjerujem ni da će se eventualni revanš desiti, posebno ako izgubi. Sjetimo se samo kako je pobjegao od revanša protiv Vladimira Klička."

Oglasi

Poručio je Alexander Krassyuk hrvatskom bokseru Filipu Hrgoviću da bude spreman jer je uvjeren da bi Fury mogao ponovo naći izgovor da ne uđe u borbu.

"Filip Hrgović je obavezni izazivač po IBF-u. On će biti zamjena ako se Fury ponovo povuče. Hrgović se sprema za meč s Danielom Duboisem 1. juna, ali morat će biti spreman 18. maja ako Fury opet nađe razlog da se povuče. To je jedan od uslova IBF-a da ne bismo izgubili pojas."

"Boks se ne radi zbog novca već zbog titula, naslijeđa, slave. Tyson Fury tvrdi da mu to nije bitno, a potom se na konferenciji divio pojasevima", navodi Alexander Krassyuk.

Tyson Fury je, podsjetimo, prethodno otkazao mečeve nakon obračuna s Francisom Ngannouom u kojem je jako loše prošao, te nakon što je dobio posjekotinu od Agrona Smakićija u februaru ove godine.

Oglasi

Sada se priprema za meč 18. maja. Bit će to prvi obračun za apsolutnog prvaka svijeta nakon 25 godina i vidjet ćemo hoće li se zaista i desiti.

Treba istaći da će bokser koji eventualno odustane od borbe morati isplatiti odštetu od 10 miliona dolara.

Hrgović i Dubois za IBF pojas?

Ako se borba Usyka i Furyja dogodi pobjednik će vjerovatno ostati bez IBF pojasa.

Po već dogovorenom scenariju neko će se odreći pojasa za kojeg bi se potom 1. juna mogli boriti Filip Hrgović i Daniel Dubois.

To međutim još uvijek nije zvanično. Trebalo bi postati u noći nakon borbe Usyka i Furyja, no konačnu riječ će imati organizacija IBF.

Također, postoji mogućnost da se za ovu titulu u septembru bore pobjednik meča Hrgović - Dubois i Anthony Joshua. Wembley je za septembar spreman.

U svakom slučaju slijede sjajni mjeseci za hrvatski boks. Mogli bi dobiti šampiona svijeta jer Hrgoviću u svakom slučaju slijedi barem jedan veliki okršaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi