Hrgović prijeti Englezima: "Pobijedit ću vam Duboisa, a zatim razbiti Joshuu kao Hrvatska Englesku"
Filip Hrgović najavljuje velike stvari (Foto: Nick Potts / PA / Pixsell)

El Animal uvjeren u trijumf

Hrgović prijeti Englezima: "Pobijedit ću vam Duboisa, a zatim razbiti Joshuu kao Hrvatska Englesku"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović zaprijetio je Engleskoj kako će im u narednim mjesecima deklasirati najveće bokserske zvijezde Daniela Duboisa i Anthonyja Joshuu.

Hrvatski teškaš Filip Hrgović 1. juna se bori u Saudijskoj Arabiji protiv Daniela Duboisa. Bit će to najveći izazov u karijeri 31-godišnjeg El Animala koji bi ove godine mogao postati prvak svijeta.

Hrgović bi se s Duboisom mogao boriti za IBF pojas prvaka svijeta, koji će biti napušten nakon borbe Usyka i Furyja 18. maja, a zatim pobjednik ide na kultni Wembley na meč s Anthonyjem Joshuom.

Filip je uvjeren da će to biti on. Smatra da može razbiti apsolutno sve, pa čak i Joshuu.

"Čuo sam da je to u planu i da se pobjednik naše borbe vjerovatno ići na Joshuu na Wembleyju u septembru i to je velika motivacija", naveo je Hrgović i nastavlja priču.

Oglasi

"To ću biti ja, tako je suđeno. Dubois je imao svoju šansu, borio se za titulu i izgubio je. Sad dolazi moje vrijeme. Pobijedit ću ga, a zatim dolazim na Wembley pobijediti i Joshuu".

"Baš onako kako je, ako se sjećaš, hrvatska reprezentacija došla ovdje i razbila vas. I tada, a i u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tako ću j i ja razbiti Joshuu i postati legenda", rekao je Hrgović za Stomping Ground.

Hrgović je siguran u borbi za titulu

Filip Hrgović jednostavno se mora boriti za titulu prvaka svijeta IBF verzije, posebno ako savlada i Duboisa 1. juna.

El Animal je odavno obavezni izazivač Oleksandra Usyka za ovaj pojas. Ipak, borbu s Ukrajincem nije mogao dobiti jer je ovaj već dogovorio dvostruki obračun s Tysonom Furyjem.

Oglasi

Prva borba na rasporedu je 18. maja, tada bi pobjednik trebao i napustiti pojas, za kojeg će se potom boriti Hrgović. Da li će to biti protiv Duboisa ili Joshua, ostaje da se vidi.

Treba svakako napomenuti da Hrgović ima i ulogu rezerve na meču Usyka i Furyja. Ako neko otkaže meč Hrvat će upasti u najveću borbu godine i to bi bio duel njegovog života.

Ipak, ono što je sigurno je obračun s Duboisem 1. juna. Pripreme idu zaista sjajno i hrvatski teškaš je apsolutni favorit za trijumf.

Protiv Joshue to neće biti. On je međutim spreman iznenaditi i šokirati svijet i vidjet ćemo hoće li Hrgović ući u historiju hrvatskog boksa.

Podsjetimo, najbolji hrvatski bokser je na omjeru od 17-0 u karijeri, dok je Dubois na omjeru od 20 pobjeda i dva poraza.

Top Komentari

user1676286668
Gdje si ti prije razbijao.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi