Filip Hrgović u ring ulazi 1. juna - Protivnik mu je britanski nokauter!
El Animal se vraća u ring za nešto više od dva mjeseca (Foto: Instagram)

Ronnie Shields potvrdio

Filip Hrgović u ring ulazi 1. juna - Protivnik mu je britanski nokauter!

M. Šljivak

Hrvatski teškaš Filip Hrgović naredni meč odradit će 1. juna protiv britanskog boksera Daniela Duboisa u Saudijskoj Arabiji. Potvrdio je to njegov trener Ronnie Shields.

Filip Hrgović konačno je dobio rivala za novi meč. To će, prema tvrdnjama njegovog trenera Ronnieja Shieldsa biti britanski bokser Daniel Dubois.

Dubois već nekoliko sedmica unazad proziva hrvatskog boksera. Tražio je borbu i čini se da ju je i uspio dobiti.

"Upravo smo saznali da će se Filip boriti 1. juna. Protivnik biti Daniel Dubois. Borba će biti u Saudijskoj Arabiji", rekao je Ronnie Shields u razgovoru s Josephom Herronom u War a Week Boxing podcastu.

"Taj tip je neporažen i broj jedan je u svijetu i obavezni izazivač za IBF pojas. Bez obzira šta mislili o njemu, svi koji su mu izašli na crtu su pobijeđeni. Ako nastavi tim putem bit će prvak svijeta", govori Shields koji smatra da poznati promotor Eddie Hearn namjerno Hrgovića stavlja u drugi plan kada je potencijalni meč s Anthonyjem Joshuom u pitanju.

Oglasi

Borba između Hrgovića i Duboisa bit će dio priredbe koja se priprema i u kojoj će se u ringu naći po pet boraca iz dvije najveće britanske, a vjerovatno i svjetske promocije - Matchroom vs Queensberry.

El Animal se žestoko priprema za novi izazov. Uveliko je u treningu u Miamiju i nema dileme da će borba s britanskim nokauterom biti zaista ogroman izazov.

Dubois je 26-godišnjak koji u karijeri ima omjer od 20 pobjeda i dva poraza. Nekadašnji je WBA prvak svijeta, no pojas je izgubio u borbi s Oleksanderom Usykom kada je imao priliku napasti velikog šampiona.

Oglasi

Pored Usyka pobijedio ga je i Joe Joyce. Imao je u proteklom periodu popularni Dynamite nekoliko skromnih izvedbi, posebno protiv Kevina Lerene, ali je protiv Jarrella Millera krajem prošle godine odradio vrhunski meč i pokazao je izuzetan kvalitet.

Treba svakako istaći da je 19 od 20 pobjeda Dubois ostvario nokautom i u bilježnici borbi ima mnogo jača imena nego Filip Hrgović.

Filip Hrgović je zvanična zamjena za meč Usyk - Fury!

Filip Hrgović je potvrdio kako je zvanična zamjena za meč Oleksander Usyk - Tyson Fury.

Ukrajinac i Britanac će 18. maja u Saudijskoj Arabiji odraditi meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije, a kako je Fury već dva puta otkazivao meč, organizatori su se potrudili da spase stvar u slučaju novog otkaza nekog od boraca.

Oglasi

Hrgović je angažovan kao zamjenski borac. On će uskočiti u slučaju otkaza i dobit će šansu za napad na titulu prvaka svijeta.

"To stoji u mom ugovoru. Ako neko odustane, ja ću biti spreman", rekao je Hrgović.

Ukoliko se nekim slučajem El Animal nađe u borbi za prvaka svijeta 18. maja, onda će dogovorena borba s Duboisom zakazana za 1. juni biti otkazana, ali mnogo je izvjesnije da ćemo ipak u Arabiji gledati Hrgović vs Dubois.

Podsjetimo, Hrgović je u karijeri na omjeru od 17-0, a 14 od 17 pobjeda je ostvario prekidom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi