Kralj Cigana dobio novu šansu: Poznat novi datum najvećeg obračuna u svijetu boksa

Usyk ga čeka u Saudijskoj Arabiji

Kralj Cigana dobio novu šansu: Poznat novi datum najvećeg obračuna u svijetu boksa

Midhat Šljivak

Borba između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja dobila je novi datum. Meč je zakazan za 18. maj u Saudijskoj Arabiji.

Tyson Fury prinuđen je otkazati meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka koji je bio zakazan za 17. februar. Razlog je posjekotina na arkadi koju mu je tokom sparinga nanio hrvatski bokser Agron Smakići.

Saudijska Arabija je zbog toga otkazala kompletan događaj, Nije pomoglo ni to što je Filip Hrgović ponuđen kao potencijalni rival za Usyka, pa je borba pomjerena.

Novi datum je određen već danas. Borba bi se trebala desiti 18. maja, lokacija je ista kao i februarska i ostaje nam da vidimo hoće li do nje zaista i doći.

Tyson Fury je već dva puta otkazivao borbu. Sada ima dodatna tri mjeseca da se pripremi za borbu koju čitav svijet već odavno čeka.

Oglasi

Dosta je onih koji su razočarani činjenicom da je Kralj Cigana po drugi put otkazao borbu. Fanovi traže da mu se oduzme WBC pojas, no to će se veoma teško desiti.

Sada se svakako svi nadaju da će 18. maj biti datum kada će se konačno sresti dvojica najboljih teškaša današnjice, no sve treba držati u rezervi dok gong ne označi početak prve runde.

IBF će oduzeti pojas Usyku?

Organizacija IBF mogla bi veoma brzo oduzeti pojas prvaka Oleksanderu Usyku zbog neaktivnosti i činjenice da mu je naređen meč protiv Filipa Hrgovića.

Pobjednik meča Usyk - Fury ostao bi bez pojasa odmah nakon meča za apsolutnog prvaka svijeta, ali kako borbe nema i IBF se našao u teškoj poziciji.

Još uvijek nije poznato hoće li ova organizacija odlučiti da oduzme pojas i da Filip Hrgović bude u borbi za njega ili će meč Usyka i Furyja 18. maja ipak biti za apsolutnog prvaka svijeta.

Dosta važnih odluka čeka tešku kategoriju svijeta boksa. Fury je označen kao glavni krivac što kategorija tapka u mjestu i vidjet ćemo hoće li se konačno pojaviti u ringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi