Benzema mu je uzeo sve, a sad je zbog njega prinuđen otići iz kluba: "Zaključak je da ne mogu skupa"
Abderrazak Hamdallah igra sjajno u dresu Al-Ittihada

Nevjerovatan potez

Benzema mu je uzeo sve, a sad je zbog njega prinuđen otići iz kluba: "Zaključak je da ne mogu skupa"

Midhat Šljivak

Marokanski napadač Abderrazak Hamdallah (33) napustit će Al-Ittihad zbog Karima Benzeme. 

Iako je u protekloj sezoni pokazao mnogo više od francuskog fudbalera napadač iz Maroka Abderrazak Hamdallah vjerovatno će morati napustiti Al-Ittihad zbog loših odnosa s Karimom Benzemom.

U saudijskom timu ne vide da ovaj duo može funkcionisati zajedno. Zato su odlučili osloboditi prostor za Benzemu i riješit će se čovjeka koji im je donio ogroman broj bodova.

"Očekuje se da Abderrazak Hamdallah napusti Al-Ittihad. Rukovodstvo kluba zaključilo je kako će biti jako teško da on i Karim Benzema ostanu zajedno u klubu i naredne sezone", pišu arapski mediji.

Benzema navodno prošle sezone nije želio igrati s ovim fudbalerom. Otkrio je to brat marokanskog napadača.

"Neprofesionalno ponašanje koje nikako ne koristi igraču kao što je Benzema. Karim Benzema je kriv za odlazak Nuna Santa, sada se želi riješiti Marcela Gallarda i pojedinih stranaca među kojima je i Abderrazak."

Oglasi

Francuz je po dolasku u klub uzeo broj 9 kojeg je nosio upravo Hamdallah. Učinjeno je to bez pitanja.

"Zar nije Benzema taj koji je promašivao penale? Zar on nije taj koji je izbjegavao dolazak u klub lažući kako mu to oluja nije dozvolila?"

"Uzeo je broj 9 od najboljeg strijelca ekipe bez da je pitao za dozvolu kao što bi to napravio pravi profesionalac. Sam je preuzeo izvođenje penala bez da je pitao. Uzeo je i kapitensku traku bez da je pitao smeta li to kome", navodi brati marokanskog fudbalera.

Abderrazak Hamdallah tako će postati žrtva Karima Benzeme. Ipak, 33-godišnjak neće imati problema u pronalasku novog tima jer je on svojim nastupima pokazao da je još uvijek na visokom nivou.

Oglasi

Protekle sezone Marokanac je u dresu Al-Ittihada zabio 29 golova u 38 nastupa i bio je prvi strijelac ekipe. Ukupno je zabio 67 golova u 112 nastupa.

Ranije je vrhunske igre pružao u Al Nassru gdje je u 108 utakmica protivničke mreže pogađao 112 puta, a jako dobre golgeterske nastupe imao je u Guangzhou Cityju, Olympique Safiju, El-Jaishu, Aalesundsu i Al-Rayyanu.

Karim Benzema odigrao skromnu sezonu

Karim Benzema je  odigrao zaista skromnu sezonu u Al-Ittihadu i nikako nije opravdao ugovor od 200 miliona eura.

Francuz je na žestokom udaru navijača, prozvan je 'sinom poraza', a na terenu nije izgledao kao najbolji fudbaler svijeta jer je s tom nagradom stigao u Saudijsku Arabiju.

36-godišnjak je za Al-Ittihad nastupio u 29 utakmica i ima učinak od 13 golova i  osam asistencija. Ipak, mnogi smatraju da je to premalo za igrača njegovog kalibra, pa su tražili da napusti klub.

Navodno ni Karim ne bi imao ništa protiv da ode. Međutim, Al-Ittihad to neće dopustiti i radije će ga činiti sretnim raskidom saradnje s ljudima koje Francuz ne podnosi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi