Milan na nogama: Milijarda eura je na stolu, čeka se potpis!

Bahreinci stižu

Milan na nogama: Milijarda eura je na stolu, čeka se potpis!

E. Ganibegović

Uskoro bi se mogao dogoditi jedan od važnijih događaja u historiji Milana. 

20O prodaji Milana se već dugo priča. Fond Elliott Management, koji je vlasnik kluba, ima takvu namjeru već nekoliko mjeseci, a ispostavilo se da će prodaja biti finalizirana u petak. Zahvaljujući tome, klub će ući u novu eru i postati jedan od najbogatijih u Europi.

Prema posljednjim informacijama, fond Elliott Management prihvatit će ponudu Investcorpa. Preuzimanjem kontrole nad klubom, tvrtka iz Bahreina učinit će Milan novim hegemonom na financijskom tržištu u Europi, sustići čak i najbogatije klubove u Premier ligi .

Iznos prodaje trebao bi biti blizu 1,18 milijardi eura, što uključuje i klupski dug. Potvrde li se medijski napisi i ugovor bude potpisan idućeg petka, bit će to prvo preuzimanje velikog talijanskog kluba od strane investitora s Bliskog istoka. Glasnogovornici Elliott Managementa i Investcorpa još nisu zauzeli stav o tom pitanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Investcorp se na svojoj web stranici oglašava kao "jedan od vodećih svjetskih nogometnih poslovnih subjekata", omogućujući porodicama na Bliskom istoku da ulažu svoje bogatstvo u alternativne nogometne klubove iz Europe. Sa sportske strane, fond bi pomogao klubu da se vrati u vrh evropskog nogometa. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo su lijepe vijesti za fudbal,Milan se vraca medju elitu gdje mu je i mjesto,a ne da budu kanta za napucavanje u LP...i Inter je na dobrom putu,mogla bi Serija A opet postati zanimljiva kao devedesetih...jedino Bayernliga jos tapka u mraku i propada jer je jedan klub drzi kao taoca.
13 4
Goran86
Samo ulazi u sutanje balona dok je ovaca bice i vune... Koje sve budale skakucu ono on se satra podera se nervira place itd....a igraci samo trpaju u dzepic..posle sutanja balona na pasnjaku odose kuci ferari pizde materine a onaj podrani se slepa do kuce ili vozom
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije