Svi igrači PSG-a su u Izraelu dočekani sa divljenjem, samo je jedan prošao kroz pakao

Parižani gostovali Maccabiju

Svi igrači PSG-a su u Izraelu dočekani sa divljenjem, samo je jedan prošao kroz pakao

Admin Čaušević

PSG je na kraju upisao rutinsku pobjedu na gostovanju kod Maccabija sa 1:3, iako su domaći bili ti koji su prvi stigli do vodstva. 

S obzirom na veliki broj zvijezda u svom timu igrači PSG-a su od strane domaće publike dočekani sa velikim oduševljenjem što je i očekivano pošto se ne dešava svaki dan da u posjetu dođe ekipa poput prvaka Francuske.

Poseban prijem je svakako imao Lionel Messi kojeg su dječaci maskote posmatrali kao neko nadljudsko biće što dovoljno govori o popularnosti argentinskog fudbalera.

Ipak, posjeta Izraelu za sve fudbalere PSG-a nije bila toliko idlična, tačnije Achraf Hakimi je doživio paklen dočeka od strane domaće publike.

Hakimi je poznat po svojim stavovima kada je u pitanju izraaleska agresija na Palestinu te mu to navijači Maccabija očigledno nisu zaboravili.

Oglasi

Kada je ušao u igru navijači Maccabija su žestoko zviždali marokanskom desnom beku koji se hvatao za uši kao da gestikulira da ih ne čuje.

I u ranijim gostovanjima u Izraelu kada bi PSG igrao utakmice francuskog Superkupa Hakimi bi bio dočekan na sličan način tako da se može reći da je ovo i očekivao.

U Parizu zbog muslimana

Hakimi je u PSG stigao prošlog ljeta. Napustio je Inter te u transferu vrijednom 60 miliona eura stigao na Park prinčeva.

Kao jedan od presudnih razloga zašto baš pariški Sveci Hakimi je naveo muslimansku zajednicu u francuskoj prijestolnici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jedan od razloga zašto sam došao u Pariz je zajednica arapskih muslimana. Znam da ću se s kulturološke tačke gledanja osjećati kao kod kuće. Sve poruke koje sam primio, osjećao sam se da tražen ovdje", rekao je Hakimi za L'Equipe.

Inače, u gradskom području Pariza živi oko dva miliona muslimana koji su uglavom porijekom iz sjeverne Afrike kao i Hakimi zato i ne čudi kada kaže da će se osjećati kao kod kuće.

Top Komentari

axel42
Zato su Messia dočekali kao kralja, zna se ko je ljubitelj ć ifuta i njihov vjerni sluga!!
9 2
King_Kenny
...ovako da je negdje docekan igrac koji je jevrej taj klub bi dobio 10 godina zabrane igranja...ovo je klasicni rasizam i islamofobija...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti