Kodro kompletirao stručni štab, ali stigao i prvi problem: Poziv otišao standardnom "džokeru"

Promjene na spisku

Kodro kompletirao stručni štab, ali stigao i prvi problem: Poziv otišao standardnom "džokeru"

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će se početkom sljedeće sedmice okupiti na Ilidži gdje će početi sa pripremama za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Novi-stari selektor Meho Kodro se suočio sa određenim problemima i primoran je mijenjati spisak što je potvrdio i NFSBiH.

Tako na spisku neće biti povrijeđenog Miroslava Stevanovića, a poziv je otišao na adresu standardnog "džokera" za ovakve situacije - Luke Menala.

Menalo se nalazio na širem spisku igrača koji bi dobili pozive u slučaju da se neko povrijedi što je bio slučaj sa Stevanovićem.

Iskusni krilni veznjak je ovog ljeta bio na izlaznim vratima Dinama, međutim dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu promijenio se i njegov status.

Oglasi

Tako će Menalo i u aktuelnoj sezoni nastaviti dres Modrih, iako se spominjao njegov odlazak u Rijeku. Do sada je ovaj fudbaler skupio 14 nastupa za A selekciju.

Inače, kodrin A spisak bez povrijeđenog Stevanovića za sada izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Adi Nalić

Oglasi

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Istovremeno stigla je i potvrda o kompletiranju stručnog štaba reprezentacije BiH. 

Kodrini pomoćnici u narednom periodu će biti Samir Muratović, Slaven Musa, Mario Ivanković, Siniša Mrkobrada, Almir Seferović, Ermin Avdić i Đorđe Jorović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S obzirom na to da je Mario Ivanković, dosadašnji selektor U19 reprezentacije prekomandovan u stručni štab A tima, juniorsku selekciju će u narednom periodu predvoditi Dubravko Orlović.

Podsjećanja radi, Zmajevi prvi meč u septembru igraju 8. septembra na Bilinom polju protiv Lihtenštajna, dok tri dana kasnije gostuju Islandu. Oba susreta se igraju od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi