Mario Ivanković pomoćnik u stručnom štabu Mehe Kodre!

Dojučerašnji selektor juniorske reprezentacije BiH

Mario Ivanković pomoćnik u stručnom štabu Mehe Kodre!

Eldar Ganibegović, foto: Eldar Ganibegović

Do debija Mehe Kodre na klupi Zmajeva još je devet dana, a javnost još ne zna kompletan sastav njegovog stručnog štaba, no kockice se polako slažu. Zajedno s povratnikom na selektorsku klupu Zmajeva, radit će Mario Ivanković.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, Mario Ivanković biti će pomoćnik Mehe Kodre u stručnom štabu A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radi se o dojučerašnjem selektoru juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je prije nekoliko dana pod njegovim vodstvom savladala i remizirala protiv Crne Gore u prijateljskim utakmicama.

Juniorsku selekciju sada će preuzeti neko drugi, s obzirom na to da je popularni Maka prekomandovan u A selekciju.

Ovaj 48-godišnji stručnjak je od marta 2016. do novembra 2019. godine bio asistent u HŠK Zrinjski i to Blažu Sliškoviću, Vinku Marinoviću, Hariju Vukasu, Anti Miši i Ivici Barbariću.

Nakon toga je dvije i po godine vodio kadete Zrinjskog gdje je na 66 utakmica imao prosjek od 1,79 poena po utakmici.

Oglasi

Uslijedio je tada prvi posao u jednoj od reprezentacija Bosne i Hercegovine. Bio je pomoćnik Slobodana Starčevića u U-21 selekciji naše zemlje.

Nakon toga vodio je na jednoj utakmici U-18 reprezentaciju, te U-19 na deset utakmica, a prelazak u A selekciju je sigurno kruna dosadašnje trenerske karijere.

Dakle, njega i novi stručni štab naše reprezentacije debi očekuje već 8. septembra kada u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO na Bilino polje stiže Lihtenštajn, dok će tri dana kasnije Zmajevi u goste kod Islanda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U stručnom štabu Mehe Kodre ostat će trener golmana Siniša Mrkobrada koji je radio i kod Faruka Hadžibegića, te kondicioni trener Almir Seferović. 

Top Komentari

King_Kenny
...mora se zadovoljiti nacionalni kljuc...
0 1
vedin
***** vas nacionalni ključ!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi