Adis Nurković naredne sezone u ulozi golmana i trenera NK Čelik
Nurković se svojim autoritetom i iskustvom sigurno dobro doći novoj, mladoj ekipi NK Čelik, koja će naredne sezone igrati u najnižem rangu

Bivši reprezentativac BiH i Kosova

Adis Nurković naredne sezone u ulozi golmana i trenera NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik u narednoj sezoni igrat će u Kantonalnoj ligi ZDK. To je odluka Skupštine kluba nakon što se realno sagledala trenutna situacija u klubu.

Novo rukovodstvo Zeničana imat će težak zadatak, da osim vraćanja dugova, gradi i ekipu za budućnost, te povratak u Premijer ligu u bliskoj budućnosti. Još nije poznato ko će biti šef struke kluba u narednoj sezoni, ali poznat je jedan od članova stručnog štaba.

Adis Nurković odlučio je karijeru završiti u Čeliku, a uporedo je i krenuo s dobivanjem B licence za trenera, tako da će ovaj 34-godišnji čuvar mreže u narednoj sezoni pored golmanske pozicije obavljati i poziciju trenera golmana.

Kako saznajemo osim Nurkovića, ostala dvojica golmana u prvoj ekipi će biti 18-godišnji Hanan Sejmen, te 19-godišnji Haris Jupić, koji su u prošloj sezoni bili treća i četvrta opcija u seniorskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Svakako da će ostanak Nurkovića biti veliki dobitak za klub, ali i ekipu. Ovaj bivši reprezentativac BiH i selekcije Kosova osim Čelika u klupskom nogometu branio je još za Krajinu, Krajišnik, Jedinstvo, Cibaliju, Slaven Belupo, Travnik, Flamurtari i Tuzla City.

U narednim danima će biti poznato i ime šefa struke kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Čelik se skrojz ukanalio. Ostali dugovi a presao u najnizi rang. Sad ce kud i kamo biti teze naci novac
4 3
nijepoznat
Sretno
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi