Iz Malmea objasnili zašto Ahmedhodžić nije pušten na okupljanje Zmajeva

Oglasio se sportski direktor kluba

Iz Malmea objasnili zašto Ahmedhodžić nije pušten na okupljanje Zmajeva

Endin Čaušević, foto: EPA

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić našao se u centru pažnje nakon što je objavljeno da neće doći na okupljanje Zmajeva pred mečeve protiv Irana, Nizozemske i Italije.

Naš tim će itekako oslabljen biti u ovim mečevima, a dodatni problem za Dušana Bajevića je nedolazak Ahmedhodžića. Mladi defanzinac Malmea prošlog mjeseca je debitovao za Zmajeve, a sada se našao na udaru kritika zbog otkazivanja dolaska na okupljanje.

I iz Nogometnog saveza BiH jučer su poručili da je to nekorektno i neodgovorno ponašanje bh. fudbalera jer su iz medija saznali vijesti da on neće doći na okupljanje.

Ahmedhodžić se nakon svega oglasio i poručio da zbog činjenice da je jedan igrač Malmea zaražen koronavirusom ne može doći na okupljanje, ali da voli igrati za BiH.

"Jučer je u mom timu bio pozitivan korona test nakon jučerašnje utakmice i zbog toga neću moći da se pridružim reprezentaciju. Volim igrati za Bosnu, to je moja država, ali u ovim vremenima moram misliti na rizik i sigurnost ljudi oko mene. Volim te Bosno", poručio je Ahmedhodžić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Danas se oglasio i sportski direktor švedskog kluba Daniel Andersson koji je poručio da bh. defanzivac ima i lakšu povredu.

"Anel ima lakšu povredu, a i zbog činjenice da smo nedavno otkrili zaraženog igrača u našem klubu ne želimo da on putuje jer bi to samo proširilo rizik od zaraze. U kontaktu smo s NSBiH i objasnili smo im našu oduku koju smo donijeli zbog trenutne situacije", rekao je Andersson.

Top Komentari

user1590396893
Bez ikakvog razloga je momak izvrijeđan i popljuvan od strane javnosti koja se maksimalno potrudila na napravi skandal e pa draga gospodo nemojte se čudit kad mladi talenti budu igrali i pravili rezulzate sa drugim reprezentacijama
23 2
Maestro
Bitno je da naš savez odma počne da pljuje po igraču i ne znajući o čemu se tačno radi koji su to smradovi u savezu
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi