Pakao se najavljivao, pakao se i dogodio - Haos u Tirani i prekid nakon samo 30 sekundi

Loše je počeo meč kvalifikacija za EP

Pakao se najavljivao, pakao se i dogodio - Haos u Tirani i prekid nakon samo 30 sekundi

Edmir Škorić

Utakmica u Tirani počela je jako loše, budući da je prvi prekid viđen već u 30. sekundi.

U nedjelju u Tirani mnogo sati prije početka utakmice Albanija - Poljska bilo je dosta navijača domaćeg tima koji su pjevali, bacali petarde, palili baklje, a onda se atmosfera preselila i na sam stadion.

Na utakmicu je došlo preko 20.000 albanskih navijača, a na dan utakmice karte su koštale i do 200 eura, što je skoro 10 puta više od uobičajenih cijena.

Kada su poljski nogometaši istrčali na zagrijavanje, dočekali su ih gromoglasni zvižduci s tribina. Na tribinama je policija razdvajala albanske i poljske navijače, koji su jedni na druge bacali razne predmete.

Kasnije su vatrogasne ekipe s terena morali da uklanjaju baklje koje su pristizale s tribina, a sve se dešavalo već u prvih 30 sekundi. U kazneni prostor poljskog golmana Wojciecha Szczesnyja pristizala su razna pirotehnička sredstva.

Oglasi

Spiker je zatražio od navijaač da se smire, no oni su počeli da zvižde, a gosti iz Poljske bili su svjesni šta će biti večeras, pa su o tome govorili i prije utakmice, znajući da ih čeka neprijateljski doček od strane albanske publike.

Albanija i Poljska igraju jako važnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a domaćin je uspio da povede u 38. minuti golom Asanija.

U grupi E Češka je lider sa 8 bodova, Moldavija također ima osam, Albanija sedam, a Poljska šest bodova, pa je jasno koliko je ovo u Tirani važna utakmica za obje selekcije.

Poljaci ne briljiraju u posljednje vrijeme, blago rečeno, pošto su nedavno teškom mukom pobijedili Farske otoke i vrlo je moguće da ostanu bez nastupa na Euru.

Osim toga, selektor Fernando Santos bi već večeras mogao biti smijenjen ukoliko Poljska ostane bez bodova na ovom paklenom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi