Navijači više ne mogu da trpe nezapamćeno loš Ajax - Prekinuli su tešku katastrofu na terenu

Prekinut derbi s Feyenoordom

Navijači više ne mogu da trpe nezapamćeno loš Ajax - Prekinuli su tešku katastrofu na terenu

Midhat Šljivak

Veliki derbi nizozemskog prvenstva između Ajaxa i Feyenoorda koji se igra u Amsterdamu preknut je nakon 40 minuta igre pri rezultatu od 3:0 za goste. Navijači Ajaxa ne mogu više gledati očajne igre svog tima i ubacili su baklje na teren, pa je sudija prekinuo meč koji je potom nastavljen nakon prekida koji je trajao 20-ak minuta

Fudbaleri Ajaxa i Feyenoorda bili su 40 minuta na terenu kada je sudija ovog meča Serdar Gozubuyuk odlučio prekinuti meč. Razlog su baklje na terenu koje su ubacili navijači Ajaxa.

Nezadovoljni rezultatom i očajnim izdanjem svojih igrača, navijači domaćeg tima počeli su bacati baklje. Sudija je istog trenutka igrače poslao u svlačionicu i čekali su se naredni koraci.

Pri prekidu meča bilo je 3:0 za Feyenoord. Ajax je izgledao zaista katastrofalno na terenu i to fanovi ovog tima nisu željeli više gledati.

Oglasi

Utakmica je nastavljena nakon nešto više od 20-ak minuta. Situacija se smirila i igrači su ponovo na terenu.

Feyenoord vodi golovima Gimeneza iz 9. i 18. minute, te Igora Paixa u 37. minuti.

Ajax je nakon pet odigranih kola nizozemskog prvenstva na 13. mjestu prvenstvene tabele. Skupili su samo pet bodova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Treba napomenuti da reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović u ovom susretu ostao na klupi za rezervne igrače.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Kara ih Feyenoord, ne vadi. Smrdljivi, homoseksualni, amsterdamski, jevreji.
0 1
Bajernovac
Svak bi danas da hebe a niko ne placa..Ajax prosjecan klub proslo je njihovo 96 godine
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi