Poniženi Ajax se osramotio poslije meča, Napolitanci u nevjerici: "Šta? Neće niko?"

Tužna scena

Poniženi Ajax se osramotio poslije meča, Napolitanci u nevjerici: "Šta? Neće niko?"

Admin Čaušević

Ajax je pretprio najveći poraz u evropskim takmičenjima. Napoli je na Johan Cruyff slavio pobjedu 1:6.

Poraz je svima u Ajaxu teško pao, međutim ono što su u ovom klubu uradili nakon utakmice će svakako ukaljati klupsku reputaciju i status evropskog velikana.

Uslijedila je jedna zaista ružna rekacija uz nedostatak sportskog duga jer je u sportu neophodno znati biti veliki i nakon poraza.

Naime, Napolijev ekonom je došao pred svlačionicu Ajaxa nakon što su ga igarči poslali da zamijeni dresove. Ajaxov predstavnik ih je uzeo u ruke i odnio u svlačionicu.

Vratio se nekoliko sekundi kasnije i Napolijevog ekonoma ustavio u nevjerici. "Šta? Niko neće da mijenja dresove?", rekao je iznenađeni predstavnik italijanskog kluba.

Igrači Ajaxa su na kraju odbili da razmijene dresove sa protivnikom, scena koja do sada sigurno nije viđena u eltinom takmičenju kao što je Liga prvaka.

Oglasi

Prvak Nizozemske će Napoliju gostovati za sedam dana, a nema sumnje da će ovaj potez Kopljanika dodatno motivisati ekipu ispod Vezuva da ostvari trijumf i na domaćem terenu.

Iako je Ajax bio taj koji je poveo golom Kudusa, italijanski tim je počeo da dominira terenom uz fantastičnu igru ofanzivca Kvaratskhelije i veznjaka Anguisse za na kraju nevjerovatnih 1:6.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da stvar bude gora po Nizozemce crveni karton je dobio Tadić pa će Kopljanici u drugom susretu protiv Napolija biti bez svog kapitena što će dodatno otežati posao.

Poslije tri odigrana kola u grupi A Napoli je vodeći sa devet bodova, Liverpool koji je pobijedio Rangerse(2:0) ima šest, Ajax tri, dok je prvak Škotske na nuli.

Top Komentari

pitariistok
Stoka skutorska
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi