Albanija zadala najveći sportski udarac Rusiji od početka agresije na Ukrajinu

Jasan stav i poruka

Albanija zadala najveći sportski udarac Rusiji od početka agresije na Ukrajinu

Eldar Ganibegović

Ruska agresija na Ukrajinu ne prestaje od 24. februara.

Tri fudbalske reprezentacije iz kostura mini turnira baraža za Svjetsko prvenstvo u kojem se nalazi i Rusija - Poljska, Češka i Švedska najavile su da neće igrati protiv ove selekcije, a sada je veliki sportski udarac Rusiji zadala i Albanija.

Naime, Albanci su odlučili da ni u jednom sportu neće učestvovati protiv Rusije, sve dok traje invazija na Ukrajinu.

"Albanija neće učestvovati ni u kakvim sportskim takmičenjima s Ruskom Federacijom do kraja ukrajinske okupacije", riječi su ministra vanjskih poslova Albanije, Olte Xhacke.

Inače, Albanija je smještena u grupi zajedno s Rusijom u Ligi nacija i trebali su igrati meč 2. juna u Tirani, a revanš 13. istog mjeseca na teritoriji Rusije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Šta će od tih utakmica biti, ostaje da vidimo.

Podsjetimo, FIFA je donijela odluku da se Rusija može takmičiti i to pod nazivom "Fudbalski savez Rusije", bez svoje himne, zastave i navijača, te na neutralnom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi