Crvena zvezda privodi kraju zanimljiv transfer: Na Marakanu stiže fudbaler iz egzotične države
FOTO: EPA

Trenutno igra u Portugalu

Crvena zvezda privodi kraju zanimljiv transfer: Na Marakanu stiže fudbaler iz egzotične države

Haris Zilić

Zanimljiv transfer se privodi kraju u regionalnom fudbalu. Kako stvari trenutno stoje, fudbaler iz Paname zaigrat će u našem komšiluku, tačnije u Srbiji.

Prema pisanjima "Sport kluba" reprezentativac Paname, 25-godišnji Jose Luis Rodriguez Francis postat će novi član Crvene zvezde.

Pomenuti fudbaler je poznati po nadimku Puma, a trenutno je član portugalskog Famalicaa.

Zvezda će navodno Portugalcima platiti iznos od dva miliona eura koliko je i trenutna vrijednost pomenutog fudbalera.

Za reprezentaciju Paname odigrao je 44 utakmice i postigao četiri gola.

Bio je i dio historijskog nastupa svoje selekcije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Oglasi

Crvena zvezda je već već angažovala vezistu Luku Ilića i štopera Nemanju Stojića, a Panamac bi trebao biti treće pojačanje ovog ljeta za beogradski klub.

Reprezentativac Paname bi trebao biti i zamjena za Osmara Bukarija kojeg je Crvena zvezda prodala u MLS ekipu Austin za sedam miliona eura.

Što se tiče Pume neće mu biti prvi put da dolazi u region jer je 2018. godine kratak period bio i član ekipe Istre koja se takmiči u HNL-u.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pored Istre nosio je dres Alavesa, Luga, Sporting Gijona u Španiji, a bio je i u omladinskim kategorijama belgijskog Genta.

Upravo mu je Gnet bio prvi evrospki klub i prvi klub van Paname, a u Belgiju je došao 2016. godine iz redova panamske ekipe Chorillo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti