Šveđani zabrinuti, Zmajevi uzimaju još jednog fudbalera: Skrenuo je pažnju igrama u Italiji
FOTO: Bologna FC

Mladi bek ponovo aktuelna tema

Šveđani zabrinuti, Zmajevi uzimaju još jednog fudbalera: Skrenuo je pažnju igrama u Italiji

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina je vodila velike borbe sa Švedskom prije par godina oko Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića i na kraju je pomenuti dvojac zaigrao za Bosnu i Hercegovunu i postao jedan od bitnijih faktora naše fudbalske reprezentacije.

U javnosti se spominjalo da bi još jedan fudbaler iz Švedske mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, riječ je o veznjaku Arminu Gigoviću (22), ali priča nije otišla do kraja.

Šveđani su zabirnuti jer bi Bosna i Hercegovina mogla da uzme još jednog talentovanog i mladog fudbalera.

U januaru prošle godine Alem Nezirević (20) je iz švedske ekipe Motala prešao u Inter i to je bio fenomenalan transfer koji je odjeknuo u tamošnjim medijima.

Na početku ove sezone Nezirević je otišao na posudbu u Bolognu, odigrao je 19 utakmica ove sezone u Primaveri ekipi Bologne i pružio je neke od odličnih partija. Igra na poziciji beka.

Ugovor sa Interom ima do ljeta 2025. godine, a ovaj 20-godišnjak bi već na pripremama pred novu sezonu mogao dobiti priliku da se pokaže i među Nerazzurima.

Oglasi

Nezirević bi u budućnosti mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovinu, a i sam je to priznao u jednom od ranijih intervjua.

"Od malena sam zamišljao sebe u dresu Bosne i Hercegovine. To je moja zemlja kao i Švedska, a u kući se priča bosanski jezik", istakao je ovaj mladi fudbaler Bologne.

Alemov otac je porijeklom iz Foče, a majka je iz Sarajeva i pitanje je vremena kada će Nezirević zaigrati u dresu reprezentacije naše zemlje, naravno prvo bi stekao i pravo nastupa za U21 tim, a sigurno bi bio i u kombinacijama za "A" reprezentaciju.

Švedski mediji su ponovo lansirali priču o ovom mladom fudbaleru što je zabrinulo i tamošnju javnost, tako da je ova tema postala ponovo aktuelna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U tekstu se spominje moguće igranje za Švedsku ili Bosnu i Hercegovinu, a Švedi nemaju baš pozitivna iskustva u posljednje vrijeme.

Pomenuti Ahmedhodžić i Hadžikadunić su zaigrali za BiH, dres naše selekcije obukao je i Adi Nalić, a vidjet ćemo da li ćemo Švedima "uzeti" i mladog Nezirevića.

Top Komentari

Drakula
Zamisli koja budala moras bit i sanjat dres reprezentacije BiH kojom upravlja politika. Nisu ni oni daleko od njih svi su isti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi