Alen Halilović pravo niotkud opet u žiži, važne riječi za novi veliki zaokret: "Mislim da neće..."
Foto: Pro Shots Photo Agency

Hrvat ima 27 godina

Alen Halilović pravo niotkud opet u žiži, važne riječi za novi veliki zaokret: "Mislim da neće..."

Admin Čaušević

Alen Halilović je svojevremeno smatran najvećim draguljem hrvatskog fudbala, međutim ovaj veznjak koji danas ima 27 godina nikada nije uspio da zasija u punom sjajnu. Trenutno nastupa u Nizozemskoj, a posljednje vijesti koje stižu iz te zemlje slute novi zaokret u njegovoj karijeri. 

Prošlo je deset godina otkako je Halilović napustio Dinamo te je u transferu vrijednom pet miliona eura. potpisao za Barcelonu. Blaugrana ga je nakon što je predvodio hrvatsku reprezentaciju do 17 godina na Europskom i Svjetskom prvenstvu 2013.

Poredili su ga Lukom Modrićem, a Barca nije oklijevala platiti u to vrijeme odličan novac koliko je tražio Dinamo. Talentovani Halilović je tada bio investicija za budućnost, s obzirom na to da je ideja bila da se negdje kali dvije godine i onda bio lansiran u prvim tim.

Halilović je bio jedan od brojnih fudbalera kojima je suđeno da postanu zvijezde, ali je brzo pao u zaborav. Danas sa 27 godina, čini se da je pronašao svoje mjesto i to u Fortuni Sittard iz nizozemske Eredivisie.

Sve to nakon poprilično avanturističkog putovanja koje ga je odvelo da igra za osam klubova u sedam različitih zemalja, a između ostalih jednog vrijeme je bio i član slavnog Milana.

Oglasi

Međutim, Americo Branco, sportski direktor nizozemskog kluba, ne vjeruje da će Halilović još dugo biti član Fortune.

"Ugovor mu je automatski produžen na dvije godine zbog određenog broja odigranih utakmica, ali mislim da sljedeće neće ostati ovdje."

"Cilj mu je na ljeto otići u jaču ligu mislim da će u tome uspjeti jer postoji interes za njegove usluge. Iskreno, očekivao sam nešto više od njega, ali istina je da nije igrao mnogo utakmica u proteklih sedam godina.

"Njegov odnos prema radu je savršen, ali je njegova učinkovitost na terenu mogla bi biti i veća", objasnio je za Branco za nizozemski portal Voetbal International.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Halilović je do sada upisao 24 nastupa i zabio je četiri gola u Eredivisieji. U prvenstvu je dodao i dvije asistencije dok je bio strijelac i jednog gola u Kupu.

Hrvatski veznjak se još uvijek smatra relativno mladim fudbalerom te ima vremena da spasi karijeru. U Nizozemskoj je uspio igrati u kontinuitetu pa nije čudo što se nada transferu.

Top Komentari

Ecosport
Na kraju će doći u Sarajevo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi